Webcam Grossarl

Check meer foto’s,film,laatste nieuws op onze Facebookpagina


De Geschiedenis

Tijdens de Kerstperiode gingen Jan en Patrick steeds samen met hun families skiën. De ex-kompasskiërs uit het zesde leerjaar wisten hun echter te overhalen wat jeugdig gezelschap mee te nemen. Met 12 extra kwajongens werd het een memorabele reis.
Als eerste bezoekers van het nieuwe seizoen moesten ze hun intrek nemen in de “frisse” Sportahütte in Mühlbach. Het werd één van de koudste Oostenrijkse winters ooit.
De dieselleidingen van de auto’s vroren stuk.
Maar…. er heerste een warme vriendschap onder elkaar, de sfeer was fantastisch en het skiën nog beter! Het volgende jaar bezorgde mond aan mond reclame de twee families een drukke Kerst. Er waren namelijk 67 aanvragen om mee op skireis te gaan. Om alles een beetje onder controle te houden moest het dan allemaal wel officieel en Ski = Fun vzw werd boven de doopvont gehouden Met skiclub Fast was het prettig samenwerken. Zij boden ons onderdak in het Hochkeilhaus in Mühlbach.
Toch werd het stilaan tijd om op eigen benen te staan!. Voor het volgende Ski = Fun seizoen werd, in samenwerking met reisbureau Tempo Cars uit Mol, besloten om een eigen Ski = fun hotel te zoeken, waar we met de groep alleen konden gehuisvest worden. Tempo Cars reisbureau kreeg al snel antwoord van de familie Gruber uit Grossarl.
In het prachtige Jügendgästehaus Gruber heeft de skiclub de voorbije 20 jaar een échte thuis gevonden.